Ελπιδα

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

2013: Πειραιάς - Χανιά με καγιάκ για την Πίστη : ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Δρομολόγιο: Πέραμα – Σαλαμίνα – Αίγινα – Πόρος – Ερμιόνη – Σπέτσες – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια – Καβομαλιάς - Νεάπολη – Ελαφόνησος – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος – Χανιά
Απόσταση: 270 ναυτικά μίλια.







Κάντε like στη σελίδα της εκδήλωσης : http://www.facebook.com/diaplous2013


 Αποπλέουμε από Πειραιά για Χανιά στις 2 Ιουνίου 2013. 270 ναυτικά μίλια με καγιάκ για τον Σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο ’"Η Πίστη’". Description Οι δύο μεγάλες, ναυτικές αποστολές μας, που προηγήθηκαν, του 2011 και του 2012, μας γέμισαν χαρά και ικανοποίηση, δημιούργησαν όμως παράλληλα ένα ηθικό χρέος και μια ανάγκη αυτό που ξεκινήσαμε να έχει συνέχεια.
Η αγάπη μας για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια, είναι άλλωστε τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μας, που θα κρατάει τους χάρτες μας πάντα ανοιχτούς για νέα σχέδια.
 Η ομορφιά του κάθε ταξιδιού δεν περιορίζεται στην παρατήρηση ωραίων τοπίων και θεαμάτων. Είναι μια ολόκληρη εμπειρία ζωής, την οποία μοιράζεσαι και με άλλους καθώς και ένας αγώνας απέναντι στο απρόβλεπτο, τις αντιξοότητες, τον χρόνο και πάνω απ’ όλα ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό. Και σε αυτόν τον αγώνα, το μεγάλο στοίχημα είναι στο τέλος του ταξιδιού να έχεις βγει έστω και λίγο καλύτερος άνθρωπος απ’ ό,τι ήσουν πριν ξεκινήσεις.
Φέτος, αποπλέουμε από Πειραιά για Χανιά, ένα ταξίδι 270 ναυτικών μιλίων, το οποίο αφιερώνεται στον Σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «Η Πίστη» και μάλιστα στην επέτειο της συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή του. Θα προσπαθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, να κάνουμε γνωστή τη δράση του συλλόγου, ο οποίος αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες για τη θεραπεία των παιδιών με καρκίνο και την επιστροφή τους στην κανονική ζωή, καθώς και για τη στήριξη των οικογενειών τους όσο διαρκούν τα θεραπευτικά σχήματα.
Πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο μπορούν να γίνουν τελείως καλά αν τους παρασχεθεί εγκαίρως η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαίωμα που δυστυχώς έχει πάψει να παρέχει δωρεάν η Πολιτεία σε όλα τα παιδιά.

 Οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε το ποσοστό αυτό να φτάσει το απόλυτο. Που σημαίνει, ούτε ένα παιδί χαμένο από την ασθένεια. Η οδυνηρή διαπίστωση είναι ότι ο σύλλογος ‘’Πίστη’’ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης για να μπορέσει να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σε μια απελπιστική οικονομικά συγκυρία για όλους, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι η αλληλεγγύη μας να εκφραστεί με τη μορφή οικονομικής προσφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται για την κάλυψη μιας ζωτικής ανάγκης. Όμως, και η ελάχιστη συνεισφορά είναι πολύτιμη, και δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο χρηματική. Ο σύλλογος έχει ανάγκες και σε εθελοντικό προσωπικό, καθώς και σε δότες μυελού των οστών. Κι εμείς θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηριχτεί με οποιοδήποτε τρόπο. Σας καλούμε όλους και φέτος, συνταξιδιώτες, σε αυτό το ταξίδι για την Πίστη.

Με πίστη μπορούμε να τα καταφέρουμε! Θέλουμε και μέσα από αυτή τη σελίδα να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον χορηγό μας, την Alpha Bank, για τη στήριξη που παρέχει στην ομάδα μας, στην αποστολή και στο κοινωνικό έργο που επιλέξαμε να επιτελέσουμε.

Με εκτίμηση, Οι κωπηλάτες Άγγελος Χριστοφίδης, Κώστας Μανατάκης, Στέφανος Βαρβάλας Και τα λοιπά μέλη του South Evian Gulf team Ταυτότητα αποστολής : Απόπλους: 02.06.2013 Δρομολόγιο: Πέραμα – Σαλαμίνα – Αίγινα – Πόρος – Ερμιόνη – Σπέτσες – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια – Καβομαλιάς - Νεάπολη – Ελαφόνησος – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος – Χανιά Απόσταση: 270 ναυτικά μίλια. Εκτιμώμενη διάρκεια: 16-22 ημέρες
 « Άφιξη στη Μονεμβασία Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 ( πιθανή ώρα 12:00 – 13:00 εξαρτάται από τον καιρό ) . Σημεία υποδοχής Γέφυρα – Πλάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου